Gobale personvernerklæring

Sist oppdatert: 04-06-2024

Din personvern er viktig for oss og for Société Générale Group som Ayvens tilhører. Dette er en prioritet for oss, og vi har implementert sterke prinsipper i denne forbindelse, spesielt i forhold til EUs generelle databeskyttelsesforordning. Ayvens S.A. og tilknyttede enheter (heretter "Ayvens") verdsetter tilliten fra kunder, leverandører og forretningspartnere, og er forpliktet til å beskytte deres personopplysninger. Samsvar med personvern- og informasjonssikkerhetspraksis er derfor integrerte komponenter i Ayvens’ tjenester, selskapsstyring, risikostyring og overordnede ansvarlighet. Vi behandler kun personopplysninger som er nødvendige for våre forretningsaktiviteter og for å levere Ayvens-tjenester.

Denne globale personvernerklæringen (heretter "Erklæringen") beskriver våre praksiser i forbindelse med personopplysninger ("Personopplysninger") som vi behandler om deg og ditt forretningsforhold med Ayvens.

Vennligst les denne globale personvernerklæringen nøye slik at du forstår hvordan vi samler inn og bruker dine personopplysninger.

Last ned personvernerklæring for ansatte her. Last ned personvernerklæring for jobbsøkere her.

Innhold

  • 1.
  • 2.
  • 3.
  • 1.

4.1 Data vedrørende nettbesøkende

4.2. Data vedrørende kunder

4.3 Data vedrørende sjåfører (ansatte hos våre kunder)

4.4 Data vedrørende privatleasing-kunder (inkludert enkeltpersonforetak og partnerskap)

4.5 Data vedrørende private kjøpere av brukte kjøretøy

4.6 Data vedrørende profesjonelle kjøpere av brukte kjøretøy (handlere)

4.7 Data vedrørende leverandører

4.8 Data vedrørende foretningsforbindelser

  • 1.
  • 2.
  • 3.
  • 4.
  • 5.
  • 6.
  • 7.
  • 8.
  • 9.

1. Personvernerklæringens omfang

Denne erklæringen gjelder for følgende kategorier av personer:

  • 1.
  • 2.
  • 3.
  • 4.
  • 5.
  • 6.
  • 7.
  • 8.

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger gjennom våre ulike kjøretøy- og flåteleasetjenester, flåtestyring og sjåførmobilitetstjenester, og i løpet av å utføre våre forretningsaktiviteter ("Tjenester").

Spesifikke tjenester kan også være underlagt en separat personvernerklæring som refereres i de respektive vilkårene.

Kundens ansvar

I den grad kunder som arbeidsgivere har tilgang til personopplysninger om sine ansatte, dvs. sjåfører, er kunden behandlingsansvarlig for behandling og bruk av slike opplysninger i denne kapasiteten. Denne erklæringen gjelder ikke for behandling og bruk av personopplysninger om sjåfører av kunder.

2. Hvem er vi?

Den lokale Ayvens-enheten er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger (behandlingsansvarlig). Adresse: Brynsengveien 10, Brynsengveien 10, 0667 Oslo

Ayvens kan også refereres til som "vi", "vår" eller "oss".

3. Hvordan samler vi inn dine personopplysninger?

Vi og våre tjenesteleverandører samler inn personopplysninger på følgende måter:

Gjennom salgsaktiviteter Vi begynner å behandle personopplysninger hvis du gir dette, direkte eller indirekte via tredjeparter, f.eks. som en del av en offline salgskontakt, registrering, online kontaktskjema, forespørsel via e-post, telefon, chat og/eller applikasjon, undersøkelse eller pris konkurranse.

Gjennom tjenestene De fleste personopplysningene vi samler inn er relatert til tjenestene vi tilbyr eller vil tilby deg som (i) sjåfør og vår kunde, din arbeidsgiver, hvis du bruker en firmabil, eller (ii) en privat lease kunde. Dette starter med registreringen av dine personopplysninger med hensyn til kjøretøyet som skal leases (i noen tilfeller kan vi utføre noen forhåndskredittsjekker før dette) og fortsetter med registreringen av det leasede kjøretøyet og når vi kommuniserer med deg om våre tjenester, f.eks., for å arrangere periodisk vedlikehold og reparasjoner. Vi kan også behandle dine personopplysninger når kjøretøyet ditt ved et uhell er involvert i en ulykke, for å sikre at vi gjenoppretter mobiliteten og håndterer eventuelle skader, eller der vi mottar trafikkbøter i forhold til ditt leasede kjøretøy. I tillegg til våre kjerne-leasingaktiviteter, tilbyr vi også en rekke andre relaterte tjenester, som e-mobilitetstjenester, drivstoffkorttjenester, ladetjenester, bilutleie og veihjelp. En annen tjeneste vi tilbyr, er bilmarkedet, salg av brukte Ayvens-kjøretøy.

Online Vi samler inn personopplysninger fra deg online, når:

Fra andre kilder Vi mottar dine personopplysninger fra andre kilder, for eksempel:

Sjåførenes arbeidsgivere, hvis du bruker en firmabil; Den relevante myndigheten (f.eks. politi eller justisdepartementet) der vi mottar trafikkbøter eller administrative avgifter i forhold til ditt leasede kjøretøy; Offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland, der vi er underlagt sanksjoner og embargoer eller anti-hvitvaskings- og terrorfinansieringsreguleringer; Fra våre uavhengige tjenestepartnere som hjelper oss med å levere våre leasing- og andre tjenester til deg, inkludert forhandlere, vedlikeholdsleverandører og karosseriverksteder; Fra våre partnerskap som for eksempel originale utstyrsprodusenter eller forhandlere; Offentlig tilgjengelige databaser, kredittopplysningsbyråer og andre kilder. Vi trenger å samle inn personopplysninger for å levere de forespurte tjenestene til deg eller for å håndtere forespørsler, kommentarer eller klager knyttet til våre tjenester. Hvis du ikke gir de forespurte personopplysningene, kan vi kanskje ikke levere tjenestene. Hvis du gir personopplysninger om andre personer til oss eller til våre tjenesteleverandører i forbindelse med tjenestene, bekrefter du at du har myndighet til å gjøre det og tillater oss å bruke informasjonen i samsvar med denne erklæringen.

Overvåking av kommunikasjon Med forbehold om gjeldende lover, vil vi overvåke og registrere samtaler, e-post, tekstmeldinger og annen kommunikasjon vi har med deg. Dette gjør vi for å overholde regulatoriske regler, selvreguleringspraksis eller prosedyrer relevante for vår virksomhet, for å forebygge eller oppdage kriminalitet, for å beskytte sikkerheten til våre kommunikasjonsystemer og prosedyrer, og for kvalitetskontroll- og personalopplæringsformål.

For eksempel, der vi er pålagt av en regulator å registrere visse telefonlinjer (som relevant) vil vi gjøre det. I tillegg, der det er hensiktsmessig og med hensyn til gjeldende databeskyttelseslov, vil vår overvåking være for å sjekke for upassende innhold i kommunikasjonen. I svært begrensede og spesifikke omstendigheter kan vi gjennomføre kortvarig nøye kontrollert overvåking av dine aktiviteter der dette er nødvendig for våre legitime interesser eller for å overholde en juridisk forpliktelse. Vi kan for eksempel gjøre dette der vi har grunn til å tro at svindel eller annen kriminalitet blir begått, der lovbrudd mistenkes og der overvåkingen er proporsjonal med typen disiplinær overtredelse, eller der vi mistenker manglende overholdelse av sanksjoner og embargoer eller anti-hvitvaskings- og terrorfinansieringsreguleringer som vi er underlagt. Spesielt kan telefonsamtaler bli registrert for disse formålene

4. Hvorfor og på hvilket rettslig grunnlag bruker vi personopplysninge?

4.1. Data vedrørende nettbesøkende

4.1.1 Nettsteder Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger når du kontakter oss via ett av våre online kontaktskjemaer, for eksempel når du sender oss spørsmål, forslag, komplimenter eller klager, eller når du ber om et tilbud på våre tjenester. Denne behandlingen utføres for å inngå eller oppfylle en avtale du har med oss, for å kunne svare på en forespørsel eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi samle inn dine (forretnings) kontaktdetaljer (for eksempel ditt navn, e-postadresse, telefonnummer), registreringsnummer og annen informasjon som du gir oss i åpne tekstfelt i kontaktskjemaet, hvor du for eksempel kan stille spørsmål, beskrive forslag, gi et kompliment eller dele en klage. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.1.1.b. For undersøkelser eller annen (markedsførings)kommunikasjon** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger når du fyller ut en undersøkelse på vårt nettsted eller via et annet verktøy, for tilbakemelding om våre nettsteder og/eller tjenester, med ditt samtykke eller fordi vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene (forbedring av tjenester). Med ditt samtykke eller der vi har en legitim interesse, kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon for å holde deg oppdatert om arrangementer, spesialtilbud, muligheter og nåværende og fremtidige produkter og tjenester fra Ayvens. Når vi kontakter deg angående undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon, vil vi gjøre det enten via e-post, telefon eller postutsendelser (nyhetsbrev/brosjyrer/magasiner). Hvis du ikke lenger ønsker å motta undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon fra oss, kan du bruke opt-out-alternativene i kommunikasjonen eller kontakte din lokale Ayvens-enhet via deres nettskjema for enkeltpersoners rettigheter på deres lokale nettsted eller se de generelle kontaktdetaljene nedenfor. Basert på ditt besøk på et Ayvens-nettsted, kan vi vise deg personlige annonser utenfor Ayvens-nettstedet. For å forstå hva som er relevant for deg, kan vi bruke manuelle og automatiserte verktøy for å analysere dine personlige opplysninger. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, din adresse, din e-postadresse og emner du kan være interessert i (som angitt av deg på vårt nettsted). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.1.2 Sosiale medier **4.1.2.a For å tilrettelegge sosial delingsfunksjonalitet** Hva innebærer dette formålet? Våre nettsteder kan inneholde ulike delingsfunksjoner for sosiale medier, som LinkedIn, Facebook eller Snapchat-knapper, som du med ditt samtykke kan bruke for å dele informasjon på våre nettsteder med sosiale medier du velger. Våre nettsteder kan også inneholde lenker til våre egne sider på sosiale medier, som våre LinkedIn- eller Facebook-sider eller vår X-feed, som du kan bruke for å gi tilbakemelding. Tilsvarende kan ulike nettsteder for sosiale medier, som LinkedIn, Facebook, Snapchat eller X, inneholde Ayvens-annonser med lenker til våre nettsteder. Disse sosiale medienettstedene kan, med ditt samtykke, dele informasjon som du gir til oss når du velger å følge en lenke til et av våre nettsteder. Vennligst merk at vi ikke er ansvarlige for innsamling, bruk og avsløringspolitikker og praksiser (inkludert datasikkerhetspraksis) til andre organisasjoner, som Meta (Facebook), X, Apple, Google, Microsoft, RIM eller noen annen apputvikler, applikasjonsleverandør, sosial medieplattformleverandør, operativsystemleverandør, trådløs tjenesteleverandør eller enhetsprodusent, inkludert alle personopplysninger du avslører til andre organisasjoner gjennom eller i forbindelse med våre sosiale mediefunksjoner og/eller annonser. Behandling av personopplysninger er underlagt personvernpolitikk og praksis hos disse andre organisasjonene. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, e-postadresse, IP-adresse, bilde, liste over sosiale mediekontakter og annen informasjon som kan være tilgjengelig for oss når vi bruker sosiale mediefunksjoner. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".  4.1.3 Informasjonskapsler og lignende teknologi Enhver behandling av dine personopplysninger via informasjonskapsler og/eller lignende teknologier vil finne sted i samsvar med vår erklæring om informasjonskapsler, tilgjengelig på ayvens.com eller det lokale nettstedet til den relevante Ayvens-enheten.4.1.4 Ayvens forretningsmessige formål **4.1.4.a. Ledelsesrapportering** Hva innebærer dette formålet? Personopplysninger for ulike forretningsrelaterte formål for Ayvens, hvor vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene, som revisjoner, utvikling av nye produkter, forbedring, forbedring eller endring av våre nettsteder og tjenester, dataanalyse, identifisering av brukstrender, bestemmelse av effektiviteten til våre kampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data som vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, din e-postadresse, din IP-adresse, kjønn, fødselsdato, bosted, postnummer og annen informasjon nevnt i denne erklæringen eller ellers gitt til oss av deg, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.1.4.b. Samsvar med lover og juridiske forpliktelser og beskyttelse av Ayvens eiendeler og interesser** Hva innebærer dette formålet? For å overholde en juridisk forpliktelse eller der vi har en legitim interesse, behandler vi dine personopplysninger som passende eller nødvendig: (a) under gjeldende lov, inkludert lover utenfor ditt bostedsland og inkludert sektorielle anbefalinger; (b) for å overholde juridiske prosesser; (c) for å svare på forespørsler fra offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland; (d) for å håndheve våre vilkår og betingelser og andre gjeldende policyer; (e) for å beskytte vår drift; (f) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller tilhørende selskaper, deg eller andre; og (g) for å tillate oss å forfølge tilgjengelige rettsmidler eller begrense de skader vi kan pådra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, dine kontaktdetaljer, din korrespondanse med Ayvens, din bruk av våre tjenester og annen informasjon nevnt i denne erklæringen eller ellers gitt til oss av deg, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Kun hvis vi er pålagt å gjøre det ved lov eller sektorielle anbefalinger som Ayvens er underlagt, vil dine personopplysninger bli gitt til tilsynsmyndigheter, skattemyndigheter og etterforskningsbyråer. Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".

4.2 Data vedrørende kunder

4.2.1 KUNDEFORHOLD **4.2.1.a. For å tilby, administrere og administrere kundekontoen** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger for å håndtere daglig administrasjon og administrasjon av kundekontoene, som å opprettholde kontrakter og holde deg informert om alle viktige utviklinger angående tjenestene og annen informasjon som er relevant for kundekontrakten og kontoen. Denne behandlingen er basert på ytelsen til leieavtalen vi har med deg eller basert på en juridisk forpliktelse. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle forretningskontaktinformasjon og påloggingsinformasjon til våre kunders online kontoer. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.2.1.b. For å kommunisere med deg** Hva innebærer dette formålet? Du kan kontakte oss på forskjellige måter (for eksempel via e-post eller telefon, eller via vårt nettsted). I dette tilfellet vil vi bruke dine personopplysninger til å svare på din forespørsel/henvendelse. Vi kan også kontakte deg, for eksempel, angående daglig administrasjon og administrasjon av din kundekonto. Denne behandlingen er basert på vår legitime forretningsinteresse og gjelder ytelsen til leieavtalen vi har med deg, eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, dine forretningskontaktopplysninger, din korrespondanse med Ayvens angående din forespørsel/henvendelse og all annen personlig informasjon du gir oss og/eller som er nødvendig for å svare deg på en passende måte. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.2.1.c. For undersøkelser eller annen (markedsførings)kommunikasjon** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger for å sende deg undersøkelser, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene (forbedring eller modifisering av våre tjenester). Med ditt samtykke eller hvor vi har en legitim interesse, kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon, for eksempel for å holde deg oppdatert om arrangementer, nåværende og fremtidige tilbud, muligheter og nåværende og fremtidige produkter og tjenester fra Ayvens. Vi vil sende deg slike undersøkelser i form av enten en periodisk e-post eller en e-post for å be om din tilbakemelding på våre tjenester og andre tjenester utført på kjøretøyet. Vi kan også sende deg postutsendelser (nyhetsbrev/brosjyrer/magasiner). For å forstå hva som er relevant for deg, kan vi bruke manuelle og automatiske verktøy for å analysere dine personlige opplysninger. Hvis du ikke lenger ønsker å motta undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon fra oss, kan du velge bort eller kontakte oss via det lokale Ayvens enhetens nettskjema eller via kontaktinformasjonen nedenfor. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data som vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn og dine forretningskontaktopplysninger. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.2.2 Ayvens lokaler **4.2.2.a. Tilgang til og sikkerhetskontroll av Ayvens lokaler** Hva innebærer dette formålet? Vi kan behandle dine personopplysninger når du besøker oss på våre lokaler for formålet med å sikre passende tilgangskontroller og sikkerhet, for hvilket vi har en legitim interesse (sikkerhet og trygghet for våre eiendeler). Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, dine kontaktopplysninger og personen du besøker. Vi kan også behandle video- og/eller lydinformasjon om deg gjennom video-/lydopptaksutstyr, for eksempel CCTV. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.2.3 Kunderapportering **4.2.3.a. Flåterapporteringsverktøy** Hva innebærer dette formålet? Vi tilbyr et spesialisert flåterapporteringsverktøy. Kunders kontaktpersoner kan logge på disse verktøyene for å gjennomgå statusen til deres flåte, skadeoppfølging, kontraktstyring og bruke andre flåterapporteringsfunksjonaliteter, som dashbordrapportering, trendanalyse, kjøretøymålinger og slutten av leieperioden. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse (for å kunne betjene sjåfører som er ansatte hos våre kunder) og gjelder ytelsen til leieavtalen vi har med vår kunde. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi kontaktopplysninger og jobbfunksjon (f.eks. (Internasjonal) flåteansvarlig) for kundens kontaktperson, og påloggingsinformasjon (f.eks. brukernavn og passord). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.2.4 Ayvens forretningsmessige formål **4.2.4.a. Ledelsesrapportering** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger for ulike forretningsformål, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene, som dataanalyse, revisjoner, utvikling av nye produkter, forbedring, forbedring eller modifisering av våre tjenester, identifisering av brukstrender, bestemmelse av effektiviteten til våre kampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data som vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ulike opplysninger som vi samler inn i forbindelse med å levere våre tjenester (for eksempel ditt navn, kontaktopplysninger, flåtedetaljer osv.), etter behov for ett av formålene nevnt ovenfor. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.2.4.b. Samsvar med lover og juridiske forpliktelser og beskyttelse av Ayvens eiendeler og interesser ** Hva innebærer dette formålet? For å overholde en juridisk forpliktelse eller der vi har en legitim interesse, behandler vi dine personopplysninger som passende eller nødvendig: (a) under gjeldende lov, inkludert lover utenfor ditt bostedsland og inkludert sektorielle anbefalinger (f.eks. motpartskontroll (CDD), hvitvasking av penger, finansiering av terrorisme og andre forbrytelser); (b) kredittsjekker; (c) for å overholde juridiske prosesser; (d) for å svare på forespørsler fra offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland; (e) for å håndheve våre vilkår og betingelser og andre gjeldende policyer; (f) for å beskytte vår drift; (g) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller tilhørende selskaper, deg eller andre; og (h) for å tillate oss å forfølge tilgjengelige rettsmidler eller begrense de skader vi kan pådra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi navn, kontaktopplysninger, dato, sted og fødeland til den endelige reelle eieren av motparten som Ayvens ønsker å gjøre forretninger med; vi kan også behandle navnet, adressen og dato, sted og fødeland til personen(e) som representerer selskapet overfor Ayvens; din korrespondanse med Ayvens, din bruk av tjenester og annen informasjon nevnt i denne erklæringen, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt ovenfor. For motpartskontroll (CDD)-formål behandler vi periodisk etterforskningsdata basert på sanksjoner, håndhevelse, negativ omtale, politisk eksponerte personer og antislaveri-screening. For dette formålet brukes en risikobasert tilnærming for å sikre at kun nødvendige personopplysninger samles inn. Vennligst merk, flere (opplærte) ansatte er involvert i å evaluere screeningresultatene i tilfelle av et "treff" (menneskelig inngripen). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Kun hvis vi er pålagt å gjøre det ved lov eller sektorielle anbefalinger som Ayvens er underlagt, vil dine personopplysninger bli gitt til tilsynsmyndigheter, skattemyndigheter og etterforskningsbyråer. Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".

4.3 Data vedrørende sjåfører (ansatte hos våre kunder)

4.3.1 Sjåførkontakt **4.3.1.a. For å kommunisere med deg** Hva innebærer dette formålet? Du kan kontakte oss på forskjellige måter (for eksempel via e-post eller telefon, eller via vårt nettsted). I dette tilfellet vil vi bruke dine personopplysninger til å svare på din forespørsel/henvendelse. Vi kan også kontakte deg i forhold til ditt kjøretøy eller andre relevante sjåførrelaterte saker. I forhold til deg er denne behandlingen basert på vår legitime interesse og er en del av leveringen av tjenestene til deg og/eller din arbeidsgiver (under leieavtalen vi har med din arbeidsgiver) eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, dine kontaktopplysninger, din korrespondanse med Ayvens angående din forespørsel/henvendelse og all annen personopplysning du gir oss og/eller som er nødvendig for å svare deg på en passende måte, inkludert ditt registreringsnummer. For kvalitets- og opplæringsformål kan vi også ta opp dine telefonsamtaler med kundeserviceavdelinger for hvilke vi har en legitim forretningsinteresse. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.1.b. For undersøkelser eller annen (markedsførings)kommunikasjon** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger når vi sender deg periodiske undersøkelser for å be om din tilbakemelding på våre tjenester og andre tjenester utført på kjøretøyet, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Med ditt samtykke eller der vi har en legitim interesse, kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon, for å holde deg oppdatert om arrangementer, nåværende og fremtidige tilbud, muligheter og nåværende og fremtidige produkter og tjenester fra Ayvens. Når vi kontakter deg angående undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon, vil vi gjøre det enten via e-post eller postutsendelser (nyhetsbrev/brosjyrer/magasiner). For å forstå hva som er relevant for deg, kan vi bruke manuelle og automatiske verktøy for å analysere dine personlige opplysninger. Hvis du ikke lenger ønsker å motta markedsføringskommunikasjon fra oss, vennligst kontakt oss via kontaktskjemaet eller markedsføringskommunikasjon fra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, din adresse, din e-postadresse, ditt registreringsnummer og dine interesser (som angitt av deg). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.3.2 Kjøretøystjenester **4.3.2.a. Administrasjon av kjøretøyet** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger i forhold til administrasjonen av din bruk av kjøretøyet og for å håndtere daglig administrasjon av kjøretøyet, for hvilke vi har en legitim interesse, og dette er også relatert til levering av tjenestene til deg og din arbeidsgiver under leieavtalen vi har med din arbeidsgiver. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, adresse, (firma) e-postadresse, leiekategori, registreringsnummer, merke og modell, servicehistorikk og operasjonell kontakt med deg. I tillegg kan du gi visse opplysninger som gjelder kjøretøystyring til oss gjennom Ayvens eller tredjepartsportaler eller apper, eller når du ringer Ayvens. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjon som gjelder administrasjon av kjøretøyet med våre kunder (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.2.b. Reparasjon, vedlikehold og dekk** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger i forhold til å tilby (planlagte) reparasjons- og vedlikeholdstjenester og dekkservice og for å analysere, forutsi og proaktivt styre vedlikehold og reparasjoner for ditt kjøretøy, for hvilke vi har en legitim interesse, og dette er også relatert til levering av tjenestene til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til leieavtalen vi har med din arbeidsgiver. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn ditt navn, adresse, (firma) e-postadresse, registreringsnummer, merke og modell, servicehistorikk og operasjonell kontakt med deg. I tillegg kan du gi visse opplysninger til oss gjennom Ayvens-portalen (f.eks. telefonnummeret ditt for å gjøre en avtale for vedlikehold av kjøretøyet), eller når du ringer Ayvens. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjon med våre kunder (din arbeidsgiver) og med tredjeparter som utfører vedlikehold/reparasjon på kjøretøyet eller skifter eller bytter dekk, som forhandlere/verksteder, karosseriverksteder eller bilmekanikere. Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.2.c. Skadehåndtering** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger ved å registrere og administrere ulykker som du og/eller ditt kjøretøy kan ha vært involvert i, for å gjenopprette mobilitet og håndtere skader. Vi vil gjøre dette ved å (i) gi deg muligheten til å rapportere ulykker til vår kundeserviceavdeling eller via våre sjåførportaler, (ii) tilby, der det er relevant, veihjelp og/eller et erstatningskjøretøy og (iii) arrangere reparasjon og annen nødvendig oppfølging. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse, og dette er også relatert til levering av tjenestene til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til leieavtalen vi har med din arbeidsgiver. Vi kan også bruke denne informasjonen for å vurdere skadereparasjoner under våre skadehåndterings- og risikobeholdningspolitikker, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn følgende personopplysninger: Oss: registreringsnummer, merke og modell, servicehistorikk og operasjonell kontakt med deg. Fra deg: ditt navn, kontaktopplysninger, kjøretøydetaljer, ulykkesdetaljer, skadedetaljer, bilder av hendelsen, fødselsdato, antall passasjerer i kjøretøyet, informasjon om vitner til ulykken (hvis relevant) og annen informasjon du velger å gi oss i forbindelse med ulykken (inkludert informasjon om eventuelle skader). Fra tredjeparter, som enkeltpersoner involvert i ulykken eller forsikringsselskaper: informasjon om tredjeparter involvert i ulykken/hendelsen (som identiteten til dine passasjerer, fører og passasjerer i tredjeparters kjøretøy, og andre tredjeparter involvert), informasjon om andre tredjeparter (som vitner, etterforskende politibetjenter og andre) forsikringsinformasjon, informasjon om hendelsen og tredjeparters krav. Fra myndigheter (som politi): ditt navn, adresse, registreringsnummer, informasjon om ulykken, politirapporter og vitneutsagn. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler denne informasjonen med vår kunde (din arbeidsgiver) gjennom det spesialiserte flåterapporteringsverktøyet. Vi kan også dele visse opplysninger med forhandlere/verksteder, karosseriverksteder, bilmekanikere, forsikringsselskaper (som kan være både tilknyttede og tredjeparters forsikringsselskaper) og profesjonelle eksperter ansatt på våre vegne eller på vegne av tredjeparter (som advokater, medisinske eksperter, etterforskere osv.) for formålet med skade- eller kravløsning. Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.2.d. Trafikk- og parkeringsbotadministrasjon** Hva innebærer dette formålet? Følgende kan avhenge av landet hvor sjåfører kan ha begått trafikk- og/eller parkeringsforseelser: som den registrerte eieren av kjøretøyene kan trafikk- og/eller parkeringsbøter pådratt av sjåfører av kjøretøyene adresseres til Ayvens av myndigheten som utstedte en spesifikk trafikk- eller parkeringsbot (som politi eller lokal kommune). Vi behandler dine personopplysninger for formålet med å behandle og administrere betalingen av boten og, hvis relevant, få refusjon fra vår kunde (din arbeidsgiver), for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? Vi behandler informasjon vi mottar fra relevante myndigheter (som politi eller lokale kommuner): ditt navn, adresse og registreringsnummer, arten, stedet, datoen og tidspunktet for forseelsen/hendelsen begått av deg og de pålagte bøtene. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Ayvens kan trenge å dele denne informasjonen med vår kunde (din arbeidsgiver) i visse situasjoner, for eksempel når leasede kjøretøy brukes i bildeling og Ayvens ikke vet hvem den faktiske føreren av et spesifikt kjøretøy er. Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.2.e. Drivstoffkort, EV-lading og bompenger** Hva innebærer dette formålet? Der det er relevant, inkluderer våre tjenester et drivstoffstyringsprogram, som lar deg, for eksempel, betale for drivstoffet ditt på bensinstasjoner ved hjelp av en Ayvens-utstedt eller administrert betalingsmekanisme. Hvis du har et elektrisk kjøretøy ("EV"), kan du bli utstyrt med et EV-ladekort for lading av kjøretøyet ditt ved ladestasjoner. Vi kan også arrangere for plasseringen av en EV-ladestasjon som en del av kontrakten. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse og er også relatert til levering av tjenesten til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til leieavtalen vi har med din arbeidsgiver). Vi kan også samle inn visse opplysninger om deg for å administrere bompengrelaterte aktiviteter for flåten av kjøretøy til din arbeidsgiver. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn følgende informasjon: ditt navn, kontaktopplysninger, e-postadresse, drivstoff- eller EV-ladekortnummer, ladestasjonnummer, adresse, telefonnummer, registreringsnummer, drivstoffinformasjon, kjørelengde og relaterte kostnader. I tilfelle refusjon kan vi også trenge å samle inn bankkontoinformasjon. Vi kan også samle inn bompengrelatert informasjon, som informasjon om sted, tid og kostnader. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Ayvens trenger å dele informasjonen med drivstoffkort-/EV-ladeløsning-/betalingsselskapet. Også våre kunder (din arbeidsgiver) kan ha tilgang til visse personopplysninger tilgjengeliggjort av oss på vår internett- eller e-mobilitetsportal eller online rapporteringsverktøy. Kunder kan logge inn og gjennomgå statusen til deres flåte (f.eks. kjørelengde), og bruke andre flåterapporteringsfunksjonaliteter (f.eks. dashbordrapportering om drivstofforbruk og drivstoffpristrendanalyse). Via det spesialiserte flåterapporteringsverktøyet kan kunder også be om drivstoffkort eller EV-ladekort. Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.3.3 Mobilitetstjenester **4.3.3.a. Utleie** Hva innebærer dette formålet? Hvis vi tilbyr våre utleieprogramtjenester til deg, samler vi inn dine personopplysninger slik at du kan, for eksempel, nå Ayvens utleiespesialister gjennom vår kundeserviceavdeling, leie et kjøretøy fra den mest passende utleiestedet eller få et leiekjøretøy levert til deg. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse, og dette er også relatert til levering av tjenesten til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til leieavtalen vi har med din arbeidsgiver eller, hvis relevant, avtalen du har med oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn: ditt navn, e-postadresse, mobiltelefonnummer, førerkortdetaljer, registreringsnummer, relaterte kostnader, leveringssted, leietid og firmaets kontaktperson. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler dine data med Ayvens’ (eksterne) utleiespesialister, samt med våre kunder (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.3.b. Veihjelp** Hva innebærer dette formålet? Når du opplever en funksjonsfeil, for eksempel et flatt dekk eller mekaniske problemer mens du er på veien, kan Ayvens arrangere veihjelp, for hvilket vi samarbeider tett med kontrakterte tredjeparter. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse og er også relatert til levering av tjenesten til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til leieavtalen vi har med din arbeidsgiver. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn følgende informasjon: ditt navn, e-postadresse, mobiltelefonnummer, registreringsnummer og stedet der hjelp var nødvendig og gitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjonen din med tredjeparter som tilbyr reparasjonstjenester på veien, taue tjenester eller et erstatningskjøretøy, samt med våre kunder (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.3.c. Mobilitet-som-en-tjeneste for ansatte (MOVE)** Hva innebærer dette formålet? Vi tilbyr en omfattende mobilitetsstyringsplattform ("Move") for alle ansatte hos våre kunder, som er: Bedriftsbilførere, for å gjøre dem mer bærekraftige og ha alternative alternativer til å kjøre bil; Resten av ansatte, for å sikre at deres pendlingsalternativer er fleksible mens de er i tråd med deres arbeidsgivers CO2-krav. Move er en kunde- og ansattorientert tjeneste. Ansatte drar nytte av tilgang til 250+ mobilitetsleverandører og ulike transportalternativer takket være mobilitetsbetalings- og styringsløsningen, våre kunder (administrasjon/HR/CSR/innkjøps-/mobilitetsansvarlige) får en problemfri og brukervennlig plattform for å organisere mobilitetspolitikken og følge den opp. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse og er også relatert til levering av tjenestene til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til avtalen vi har med din arbeidsgiver. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn fra brukerne: navn, e-postadresse, telefonnummer, fødselsdato, kjønn, kortleveringssted og firmaets kontaktperson. Videre samler vi inn fra representanten for kunden: ID-kortnummer, fødeland og nasjonalitet. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjonen din med tredjeparter som tilbyr mobilitetstjenester, samt med våre kunder (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.3.4 Sjåførsikkerhetsprogram **4.3.4.a. For å forberede, administrere og gjennomføre opplæring** Hva innebærer dette formålet? Hvis vi tilbyr våre sjåførssikkerhets- og risikostyringsopplæringsprogrammer til deg, samler vi inn dine personopplysninger for å analysere og forbedre kjørevaner, fremme kundens proaktive engasjement for sikkerhet og god bedriftsborgerskap, redusere ulykkesrater, validere effektiviteten av kundens overordnede sikkerhetsinitiativer og identifisere kommunikasjons- og opplæringsmuligheter. Vi engasjerer tredjeparter for å administrere og gjennomføre slike sikkerhetsprogrammer, som vil kontakte deg for å initiere en sikkerhetsvurdering og gi de faktiske opplæringskursene (enten online eller i klasserom). Eventuelle personopplysninger samlet inn av tredjeparten i forbindelse med dette er underlagt personvernpraksisene til denne tredjeparten. Vi mottar tilbake fra disse tredjepartene din "sjåførrisikoindeks" (informasjon om potensielle risikoer identifisert gjennom spørreskjemaer), anbefalte opplæringer, påmeldte opplæringer og fullførte opplæringer. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse og er også relatert til levering av tjenesten til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til leieavtalen vi har med din arbeidsgiver eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn/behandler følgende personopplysninger: Direkte fra kunder (din arbeidsgiver): ditt navn, (firma) e-postadresse og registreringsnummer. Fra tredjeparter engasjert av oss: sjåførrisikoindeks, anbefalte opplæringer, påmeldte opplæringer og fullførte opplæringer. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjonen din med tredjeparter engasjert av oss for å administrere og gjennomføre sjåførssikkerhetsprogrammene, samt med våre kunder (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.3.5 Onlineportaler og apps **4.3.5.a. Ulike portaler og apper for sjåfører** Hva innebærer dette formålet? Avhengig av landet du bor i, tilbyr vi onlineportaler og apper som har en rekke funksjonaliteter. For eksempel kan du gjennom våre portaler og apper finne praktisk informasjon om ditt leasekjøretøy, endre ditt navn, kontaktopplysninger og annen personlig informasjon, rapportere skader på kjøretøyet ditt, avtale tid for reparasjoner, vedlikehold eller dekkskift gjennom online avtaleplanleggere, kontakte vår kundeserviceavdeling, se og betale bøter og, hvis du har et elektrisk kjøretøy, administrere lading. Vi kan også tilby deg en dashbordtype oversikt som kan gi deg innsikt i din bruk av kjøretøyet (som gjennomsnittlig drivstoffeffektivitet, dine skader, osv.). Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse, og dette er også relatert til levering av tjenesten til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til leieavtalen vi har med din arbeidsgiver eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? Vi mottar ditt navn og e-postadresse fra din arbeidsgiver (vår kunde) for å gi deg Ayvens-genererte påloggingsdata (brukernavn og midlertidig passord) slik at du kan få tilgang til våre ulike onlineportaler og apper. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjonen din med tredjeparter engasjert av oss for å administrere og gjennomføre de ulike portalene og appene for sjåfører, samt med våre kunder (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.5.b. Flåterapporteringsverktøy** Hva innebærer dette formålet? Det spesialiserte flåterapporteringsverktøyet innebærer dashbordrapportering på nasjonalt og/eller internasjonalt nivå til våre kunder (din arbeidsgiver). Flåterapporteringsverktøyet tillater kunder for eksempel å få tilgang til og evaluere kjørelengden eller den gjenværende leieperioden for (individuelle) kjøretøy. Vi bruker også dataene som finnes i dette flåterapporteringsverktøyet for å gi (aggregerte) innsikter til våre kunder (din arbeidsgiver) om viktige aspekter av deres lands flåtestyring (som kostnads- og risikoproblemer) med formål å implementere en balansert flåtestyringstilnærming (kostnad, miljø og sikkerhet), administrere flåtepolicyimplementering, ha mulighet til å rapportere om globale karbonutslipp som en del av kundens bedriftsansvar og samsvar, vurdere effektiviteten av policyendringer og proaktivt kommunisere relevante flåteutviklinger. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse og er også relatert til levering av tjenesten til deg og din arbeidsgiver under ytelsen til leieavtalen vi har med din arbeidsgiver). Som et eksempel, på grunnlag av slik dashbordrapportering har hver kunde tilgang til (i) ulike data vedrørende CO2-utslipp fra deres kjøretøyflåte per land, og (ii) tiltak foreslått av Ayvens for å redusere flåtens miljøpåvirkning. Ayvens og kunden kan deretter studere og diskutere selskapets flåte-/kjøretøypolicyer og sette mål for å oppnå en varig reduksjon av drivstoff, CO2-utslipp og andre kjøretøyrelaterte utgifter. Basert på slik informasjon kan hver kunde ta informerte beslutninger med mål om å redusere CO2-utslipp i sin flåte i et bestemt land, f.eks. ved å tilby økokjøringsstilopplæring til sine sjåfører eller anskaffe mer klimavennlige kjøretøy. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle følgende personopplysninger: Fra vår kunde (din arbeidsgiver): Sjåførens navn, kundeopprettet sjåføridentifikasjonsnummer, navn og kontaktopplysninger til kundens kontaktperson, (e-post)adresse, telefonnummer, nasjonalitet, sosialforsikringsnummer (valgfritt: kun hvis påkrevd av gjeldende lov eller for skattemessige formål) og bruk av drivstoffkort (valgfritt). Oss selv: kjøretøydetaljer (f.eks. merke, modell, registreringsnummer, registreringsnummer), gjenværende kontraktsvarighet, skader på et kjøretøy, drivstofftype, antall og type drivstoffkort, drivstofforbruk og forsikringsdata. Fra sjåfør: kjørelengde og beskrivelse av skader på et kjøretøy involvert i en ulykke. Data mottatt fra andre (som politi, lokale kommuner, serviceverksteder): trafikk- og/eller parkeringsbøter, kjørelengde og informasjon om kjøretøyvedlikehold og reparasjoner. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler denne informasjonen med den autoriserte (internasjonale) flåteansvarlige på vegne av kunden (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.3.6 Ayvens foretningsmessige formål **4.3.6.a. Ledelsesrapportering** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger for ulike forretningsformål, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene, som dataanalyse, revisjoner, utvikling av nye produkter, forbedring, forbedring eller modifisering av våre tjenester, identifisering av brukstrender, bestemmelse av effektiviteten til våre kampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data som vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ulike opplysninger som vi samler inn i forbindelse med å levere våre tjenester (for eksempel ditt navn, kontaktopplysninger, kjøretøydetaljer osv.), etter behov for ett av formålene nevnt ovenfor. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler denne informasjonen med den autoriserte (internasjonale) flåteansvarlige på vegne av kunden (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.3.6.b. Samsvar med lover og juridiske forpliktelser og beskyttelse av Ayvens eiendeler og interesser** Hva innebærer dette formålet? For å overholde en juridisk forpliktelse eller der vi har en legitim interesse, behandler vi dine personopplysninger som passende eller nødvendig: (a) under gjeldende lov, inkludert lover utenfor ditt bostedsland og inkludert sektorielle anbefalinger; (b) for å overholde juridiske prosesser; (c) for å svare på forespørsler fra offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland; (d) for å håndheve våre vilkår og betingelser og andre gjeldende policyer; (e) for å beskytte vår drift; (f) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller tilhørende selskaper, deg eller andre; og (g) for å tillate oss å forfølge tilgjengelige rettsmidler eller begrense de skader vi kan pådra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, dine kontaktdetaljer, din korrespondanse med Ayvens, din bruk av våre tjenester og annen informasjon nevnt i denne erklæringen eller ellers gitt til oss av deg, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Kun hvis vi er pålagt å gjøre det ved lov eller sektorielle anbefalinger som Ayvens er underlagt, vil dine personopplysninger bli gitt til tilsynsmyndigheter, skattemyndigheter og etterforskningsbyråer. I så fall kan vi dele denne informasjonen med den autoriserte (internasjonale) flåteansvarlige på vegne av kunden (din arbeidsgiver). Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".

4.4 Data vedrørende private leasingkunder (Inkludert enkeltpersonforetak og partnerskap)

4.4.1 Registrering **4.4.1.a. For å kunne akseptere deg som kunde** Hva innebærer dette formålet? Vi samler inn personopplysninger når du registrerer deg (via vårt nettsted) som kunde. Denne behandlingen er nødvendig for inngåelse og ytelse av leieavtalen, inkludert vurdering, identifisering og aksept av deg som kunde og eventuelle kredittsjekker. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn ditt navn, kjønn, tittel, adresse, kontaktopplysninger (inkludert din e-postadresse og telefonnummer), førerkortdetaljer, leveringsadresse eller hentested, transaksjonsdata (som ordre, beløp som skal betales, betalingsdato), din bankkontoinformasjon og autorisasjonen du gir til Ayvens. I tillegg, der relevant, kan vi behandle ditt identifikasjonskort og biometriske data for online identifikasjon og verifikasjonsformål. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjonen din med en tredjepart vi har en avtale med for å gjøre online betalinger, som depositumbetaling og månedlige leiebeløp. Vi deler informasjon som er nødvendig for utførelsen av betalingene. Se også avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.4.1.b. Portaler og apper** Hva innebærer dette formålet? Avhengig av landet du bor i, tilbyr vi deg online portaler eller apper. Via disse portalene eller appene kan du finne praktisk informasjon om ditt leasekjøretøy, dine kontaktopplysninger og annen personlig informasjon, rapportere endringer til dem, rapportere skader på kjøretøyet ditt, avtale tid for reparasjoner, vedlikehold eller dekkskift, kontakte vår kundeservice, se og betale bøter. Denne behandlingen er nødvendig for ytelse av leieavtalen eller gjort med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet samler vi inn ditt navn og e-postadresse for å sende deg et midlertidig passord, som du trenger for å bruke plattformen og appene. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.4.2 Kontakt **4.4.2.a. For å kommunisere med deg** Hva innebærer dette formålet? Du kan kontakte oss på forskjellige måter (for eksempel via e-post, telefon, vårt nettsted). I dette tilfellet bruker vi dine personopplysninger til å svare på din forespørsel/henvendelse. Vi kan også kontakte deg i forhold til privat leasekontrakten. Denne behandlingen er nødvendig for ytelse av leieavtalen eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, dine kontaktopplysninger, din korrespondanse med Ayvens angående din forespørsel/henvendelse og all annen personopplysning du gir oss og/eller som er nødvendig for å svare deg på en passende måte, (inkl. registreringsnummeret), den avtalte leieperioden og dine økonomiske forpliktelser overfor oss. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)". **4.4.2.b. For undersøkelser eller annen (markedsførings)kommunikasjon** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger når vi sender deg periodiske undersøkelser for å be om din tilbakemelding på våre tjenester og andre tjenester utført på kjøretøyet, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Med ditt samtykke eller der vi har en legitim interesse kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon, for å holde deg oppdatert om arrangementer, nåværende og fremtidige tilbud, muligheter og nåværende og fremtidige produkter og tjenester fra Ayvens. Når vi kontakter deg angående undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon, vil vi gjøre det enten via e-post eller postutsendelser (nyhetsbrev/brosjyrer/magasiner). For å forstå hva som er relevant for deg, kan vi bruke manuelle og automatiske verktøy for å analysere dine personlige opplysninger. Hvis du ikke lenger ønsker å motta undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon fra oss, vennligst bruk opt-out-alternativene i kommunikasjonen, kontakt den lokale Ayvens-enheten via deres nettskjema for individuelle rettigheter eller bruk kontaktinformasjonen nedenfor. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, din adresse, din e-postadresse, registreringsnummeret og emner du kan være interessert i (som angitt av deg på vårt nettsted). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "[Hvem har tilgang til dine data?](targetSelf:/nb-no/legal/privacy-statement-ayvens/contentsection/5-hvem-har-tilgang-til-dine-data)".4.4.3 Kjøretøystjenester **4.4.3.a. Administrasjon av kjøretøyet** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine opplysninger i forhold til administrasjonen av din bruk av kjøretøyet og for å håndtere daglig administrasjon av kjøretøyet. Denne behandlingen er nødvendig for ytelse av leieavtalen. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, adresse, (firma) e-postadresse, leiekategori, registreringsnummer, merke og modell, servicehistorikk og operasjonell kontakt med deg. I tillegg kan du gi visse opplysninger som gjelder kjøretøystyring til oss gjennom Ayvens-portalen, eller når du ringer Ayvens eller eventuelle partnere. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.4.3.b. Reparasjon, vedlikehold og dekk** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger i forhold til å tilby (planlagte) reparasjons- og vedlikeholdstjenester og dekkservice for kjøretøyet ditt og for å analysere, forutsi og proaktivt styre vedlikehold og reparasjoner. For denne behandlingen har vi en legitim forretningsinteresse og det er nødvendig for ytelse av leieavtalen. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, adresse, (firma) e-postadresse, registreringsnummer, kjøretøyidentifikasjonsnummer, merke og modell, servicehistorikk og operasjonell kontakt med deg. I tillegg kan du gi visse opplysninger til oss gjennom Ayvens-portalen (f.eks. telefonnummeret ditt for å gjøre en avtale for vedlikehold av kjøretøyet), eller når du ringer Ayvens. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjon med tredjeparter som utfører vedlikehold/reparasjon på kjøretøyet eller skifter eller bytter dekk, som forhandlere/verksteder, karosseriverksteder eller bilmekanikere. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.4.3.c. Skadehåndtering** Hva innebærer dette formålet? Der det er relevant, behandler vi dine personopplysninger ved å registrere og administrere ulykker som du og/eller ditt kjøretøy kan ha vært involvert i, for å gjenopprette mobilitet og håndtere skader. Vi vil gjøre dette ved å (i) gi deg muligheten til å rapportere ulykker som de skjer til vår kundeserviceavdeling, (ii) tilby, der det er relevant, veihjelp og/eller et erstatningskjøretøy og (iii) arrangere reparasjon og annen nødvendig oppfølging. Denne behandlingen er nødvendig for ytelse av leieavtalen. Vi kan også bruke denne informasjonen for å vurdere skadereparasjoner under våre skadehåndterings- og risikobeholdningspolitikker, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi følgende personopplysninger: Oss: registreringsnummer, merke og modell, servicehistorikk og operasjonell kontakt med deg. Fra deg: ditt navn, kontaktopplysninger, kjøretøydetaljer, ulykkesdetaljer, skadedetaljer, bilder av hendelsen, fødselsdato, antall passasjerer i kjøretøyet, informasjon om vitner til ulykken (hvis relevant) og annen informasjon du velger å gi oss i forbindelse med ulykken (inkludert informasjon om eventuelle skader). Fra tredjeparter, som enkeltpersoner involvert i ulykken eller forsikringsselskaper: informasjon om tredjeparter involvert i ulykken/hendelsen (som identiteten til dine passasjerer, fører og passasjerer i tredjeparters kjøretøy, og andre tredjeparter involvert), informasjon om andre tredjeparter (som vitner, etterforskende politibetjenter og andre) forsikringsinformasjon, informasjon om hendelsen og tredjeparters krav. Fra myndigheter (som politi): ditt navn, adresse, registreringsnummer, informasjon om ulykken, politirapporter og vitneutsagn. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi kan dele visse opplysninger med forhandlere/verksteder, karosseriverksteder, bilmekanikere, forsikringsselskaper (som kan være både tilknyttede og tredjeparters forsikringsselskaper) og profesjonelle eksperter ansatt på våre vegne eller på vegne av tredjeparter (som advokater, medisinske eksperter, etterforskere osv.) for formålet med skade- eller kravløsning. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.4.3.d. Drivstoffkort, EV-ladekort** Hva innebærer dette formålet? Der det er relevant, inkluderer våre tjenester et drivstoffstyringsprogram, som lar deg, for eksempel, betale for drivstoffet ditt på bensinstasjoner ved hjelp av en Ayvens-utstedt eller administrert betalingsmekanisme. Hvis du har et EV, kan du bli utstyrt med et EV-ladekort for lading av kjøretøyet ditt ved ladestasjoner. Vi kan også arrangere for plasseringen av en EV-ladestasjon som en del av kontrakten. Denne behandlingen er nødvendig for ytelse av avtalen. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi følgende informasjon: ditt navn, e-postadresse, drivstoff- eller EV-ladekortnummer, ladestasjonnummer, adresse, telefonnummer, registreringsnummer, drivstoffinformasjon, kjørelengde og relaterte kostnader. I tilfelle refusjon kan vi også trenge å samle inn bankkontoinformasjon. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Ayvens trenger å dele informasjonen med drivstoffkort-/EV-ladeløsning-/betalingsselskapet. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.4.3.e. Trafikk- og parkeringsbotadministrasjon** Hva innebærer dette formålet? Følgende kan avhenge av landet hvor du kan ha begått trafikk- og/eller parkeringsforseelser: som den registrerte eieren av kjøretøyene kan trafikk- og/eller parkeringsbøter pådratt av førere av kjøretøyene adresseres til Ayvens av myndigheten som utstedte en spesifikk trafikk- eller parkeringsbot (som politi eller lokal kommune). Vi behandler dine personopplysninger for formålet med å behandle og administrere betalingen av boten. Denne behandlingen er nødvendig for ytelse av leieavtalen. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? Vi behandler informasjon vi mottar fra relevante myndigheter (som politi eller lokale kommuner): ditt navn, adresse og registreringsnummer, arten, stedet, datoen og tidspunktet for forseelsen/hendelsen begått av deg og de pålagte bøtene. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.4.4 Mobilitetstjenester **4.4.4.a. Veihjelp** Hva innebærer dette formålet? Når du opplever en funksjonsfeil, for eksempel et flatt dekk eller mekaniske problemer mens du er på veien, avhengig av kontrakten vi har med deg, kan Ayvens arrangere veihjelp, for hvilket vi samarbeider tett med kontrakterte tredjeparter. Denne behandlingen er nødvendig for ytelse av leieavtalen. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi følgende informasjon: ditt navn, e-postadresse, mobiltelefonnummer, registreringsnummer og stedet der hjelp var nødvendig og gitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi deler informasjonen din med tredjeparter som tilbyr reparasjonstjenester på veien, taue tjenester eller et erstatningskjøretøy. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.4.5 Ayvens forretningsmeaasige formål **4.4.5.a. Ledelsesrapportering** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler personopplysninger for ulike Ayvens-forretningsrelaterte formål for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene, som dataanalyse, revisjoner, utvikling av nye produkter, forbedring, forbedring eller modifisering av våre nettsteder og tjenester, identifisering av brukstrender, bestemmelse av effektiviteten til våre kampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, din e-postadresse, din IP-adresse, kjønn, fødselsdato, bosted, sifre i postnummeret ditt og annen informasjon nevnt i denne erklæringen eller ellers gitt til oss av deg, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.4.5.b. Samsvar med lover og juridiske forpliktelser og beskyttelse av Ayvens eiendeler og interesser** Hva innebærer dette formålet? For å overholde en juridisk forpliktelse eller der vi har en legitim interesse, behandler vi dine personopplysninger som passende eller nødvendig: (a) under gjeldende lov, inkludert lover utenfor ditt bostedsland og inkludert sektorielle anbefalinger (f.eks. motpart due diligence (CDD), hvitvasking av penger, finansiering av terrorisme og andre forbrytelser); (b) som en del av en kredittsjekkprosess; (c) for å overholde juridiske prosesser; (d) for å svare på forespørsler fra offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland; (e) for å håndheve våre vilkår og betingelser og andre gjeldende policyer; (f) for å beskytte vår drift; (g) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller tilknyttede selskaper, deg eller andre; og (h) for å tillate oss å forfølge tilgjengelige rettsmidler eller begrense de skader vi kan pådra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, kontaktinformasjon, dato, sted og land for fødsel, i tilfelle av en bedrift, av den ultimate reelle eieren av bedriften; vi kan også behandle navnet, adressen og datoen, stedet og landet for fødsel til personen(e) som representerer bedriften overfor Ayvens; din korrespondanse med Ayvens, din bruk av tjenester og annen informasjon nevnt i denne erklæringen, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. For motpart due diligence (CDD)-formål behandler vi periodisk også etterforskningsdata basert på sanksjoner, håndhevelse, negativ omtale, politisk eksponerte personer og anti-slaveriscreening. For dette formålet brukes en risikobasert tilnærming for å sikre at kun nødvendige personopplysninger samles inn. Vennligst merk, flere (trente) ansatte er involvert i å evaluere screeningresultatene i tilfelle av et "treff" (menneskelig inngrep). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Kun hvis vi er pålagt å gjøre det ved lov eller sektorielle anbefalinger som Ayvens er underlagt, vil dine personopplysninger bli gitt til tilsynsmyndigheter, skattemyndigheter og etterforskningsbyråer. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".

4.5 Data vedrørende private kjøpere av bruktbiler

4.5.1 Kjøp **4.5.1.a. Kjøp av et Ayvens brukt kjøretøy** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger i forhold til ditt (potensielle) kjøp av et Ayvens brukt kjøretøy, hvis relevant, bytte av ditt kjøretøy og andre relaterte tjenester. Dette inkluderer utførelse av kjøpsavtalen, levering av tjenester og oppgjør av betalingstransaksjonen. Denne behandlingen er nødvendig for inngåelse og ytelse av avtalen, inkludert vurdering, aksept av deg som kunde og foreløpige kredittsjekker. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, kjønn, tittel, (forretnings)kontaktinformasjon (inkludert din e-postadresse, telefonnummer, navn på selskapet ditt), informasjon relatert til ditt byttebil og detaljer som trengs for å fullføre transaksjonen, inkludert bankkontoinformasjon. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Vi kan dele denne informasjonen med byttepartnere eller finansielle tjenestepartnere. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.5.2 Kjøperkontrakt **4.5.2.a. For å kommunisere med deg** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger når du kontakter oss via et av våre online kontaktskjemaer (eller gir informasjon i et av våre bruktkjøretøysentre), for eksempel når du sender oss spørsmål, forslag, komplimenter eller klager, eller når du ber om et pristilbud for våre tjenester. Vi kan kontakte deg i forhold til et (potensielt) kjøp av et kjøretøy. Denne behandlingen er nødvendig for ytelse av avtalen du har med oss eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, kjønn, tittel, (forretnings)kontaktinformasjon (inkludert din e-postadresse, telefonnummer, navn på selskapet ditt) og annen informasjon du gir oss i det åpne feltet i kontaktskjemaet, der du for eksempel kan stille spørsmål, beskrive forslag, gi komplimenter eller dele en klage. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.5.2.b. For undersøkelser eller annen (markedsførings)kommunikasjon** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personlige opplysninger når vi sender deg en undersøkelse for å be om din tilbakemelding på våre tjenester, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Med ditt samtykke eller der vi har en legitim interesse, kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon, for å holde deg oppdatert om arrangementer, nåværende og fremtidige tilbud, muligheter og nåværende og fremtidige produkter og tjenester fra Ayvens. Når vi kontakter deg angående undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon, vil vi gjøre det enten via e-post eller postnyhetsbrev/brosjyrer/magasiner (postutsendelser). For å forstå hva som er relevant for deg, kan vi bruke manuelle og automatiske verktøy for å analysere dine personlige opplysninger. Hvis du ikke lenger ønsker å motta undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon fra oss, vennligst bruk opt-out-alternativene i kommunikasjonen, kontakt den lokale Ayvens-enheten via deres nettskjema for individuelle rettigheter eller bruk kontaktinformasjonen nedenfor. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, din adresse, din e-postadresse og dine interesser (som angitt av deg). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.5.3 Ayvens forretningsmessige formål **4.5.3.a. Ledelsesrapportering ** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler personopplysninger for ulike Ayvens-forretningsrelaterte formål for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene, som dataanalyse, revisjoner, utvikling av nye produkter, forbedring, forbedring eller modifisering av våre nettsteder og tjenester, identifisering av brukstrender, bestemmelse av effektiviteten til våre kampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, din e-postadresse, din IP-adresse, kjønn, fødselsdato, bosted, sifre i postnummeret ditt og annen informasjon nevnt i denne erklæringen eller ellers gitt til oss av deg, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.5.3.b. Samsvar med lover og juridiske forpliktelser og beskyttelse av Ayvens eiendeler og interesser** Hva innebærer dette formålet? For å overholde en juridisk forpliktelse eller der vi har en legitim interesse, behandler vi dine personopplysninger som passende eller nødvendig: (a) under gjeldende lov, inkludert lover utenfor ditt bostedsland og inkludert sektorielle anbefalinger (f.eks. motpart due diligence (CDD), hvitvasking av penger, finansiering av terrorisme og andre forbrytelser); (b) for å overholde juridiske prosesser; (c) for å svare på forespørsler fra offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland; (d) for å håndheve våre vilkår og betingelser og andre gjeldende policyer; (e) for å beskytte vår drift; (f) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller tilknyttede selskaper, deg eller andre; og (g) for å tillate oss å forfølge tilgjengelige rettsmidler eller begrense de skader vi kan pådra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, kontaktinformasjon, dato, sted og land for fødsel, i tilfelle av en bedrift, av den ultimate reelle eieren av bedriften; vi kan også behandle navnet, adressen og datoen, stedet og landet for fødsel til personen(e) som representerer bedriften overfor Ayvens; din korrespondanse med Ayvens, din bruk av tjenester og annen informasjon nevnt i denne erklæringen, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. For motpart due diligence (CDD)-formål behandler vi periodisk også etterforskningsdata basert på sanksjoner, håndhevelse, negativ omtale, politisk eksponerte personer og anti-slaveriscreening. For dette formålet brukes en risikobasert tilnærming for å sikre at kun nødvendige personopplysninger samles inn. Vennligst merk, flere (trente) ansatte er involvert i å evaluere screeningresultatene i tilfelle av et "treff" (menneskelig inngrep). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Kun hvis vi er pålagt å gjøre det ved lov eller sektorielle anbefalinger som Ayvens er underlagt, vil dine personopplysninger bli gitt til tilsynsmyndigheter, skattemyndigheter og etterforskningsbyråer. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".

4.6 Data vedrørende profesjonelle kjøpere av brukte kjøretøy

4.6.1 Registrering og kjøp (bilforhandlere) **4.6.1.a. Registrering som en profesjonelle bilforhandlere** Hva innebærer dette formålet? For å kunne kjøpe Ayvens-bruktbil på en auksjon eller kjøpe et kjøretøy via våre bilgjenvinningsnettsteder, må tradere være registrert hos Ayvens som profesjonelle tradere. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse (og også relatert til levering av tjenester under ytelsen av en avtale, inkludert vurdering, aksept eller kredittsjekker) eller basert på en juridisk forpliktelse. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, kontaktinformasjon (inkludert din e-postadresse, telefonnummer), ditt identifikasjonskort og informasjon relatert til ditt selskap inkludert foretaksregisterdokument og MVA-sertifikat. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.6.1.b. Kjøp av Ayvens-brukte kjøretøy** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger i forhold til ditt (potensielle) kjøp av et Ayvens brukt kjøretøy og/eller andre relaterte tjenester via en auksjon eller via våre bilgjenvinningsnettsteder, dette inkluderer utførelse av kjøpsavtalen, levering og oppgjør av betalingstransaksjonen. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse (og også relatert til levering av tjenester under inngåelse og ytelse av kjøpsavtalen). Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, kontaktinformasjon (inkludert din e-postadresse, telefonnummer), ditt identifikasjonskort og informasjon relatert til ditt selskap inkludert foretaksregisterdokument og MVA-sertifikat, detaljer som trengs for å fullføre transaksjonen, inkludert bankkontoinformasjon. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.6.2 Kontrakt for bilforhandlere **4.6.2.a. For å kommunisere med deg** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger når du kontakter oss via et av våre online kontaktskjemaer (eller gir informasjon i et av våre bruktkjøretøysentre), for eksempel når du sender oss spørsmål, forslag, komplimenter eller klager, eller når du ber om et pristilbud for våre tjenester. Vi kan kontakte deg i forhold til et (potensielt) kjøp av et kjøretøy. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse (og også relatert til levering av tjenester under ytelsen av avtalen vi har med traderen) eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, dine forretningskontaktopplysninger, din korrespondanse med Ayvens angående din forespørsel/henvendelse og alle andre personopplysninger du gir oss og/eller som er nødvendig for å svare deg på en passende måte. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har dine data?". **4.6.2.b. For undersøkelser eller annen (markedsførings)kommunikasjon** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger når vi sender deg en undersøkelse for å be om din tilbakemelding på våre tjenester, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Med ditt samtykke eller der vi har en legitim interesse, kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon, for å holde deg oppdatert om arrangementer, nåværende og fremtidige tilbud, muligheter og nåværende og fremtidige produkter og tjenester fra Ayvens. Når vi kontakter deg angående undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon, vil vi gjøre det enten via e-post eller postnyhetsbrev/brosjyrer/magasiner (postutsendelser). Hvis du ikke lenger ønsker å motta undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon fra oss, vennligst bruk opt-out-alternativene i kommunikasjonen, kontakt den lokale Ayvens-enheten via deres nettskjema for individuelle rettigheter eller bruk kontaktinformasjonen nedenfor. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, din adresse, din e-postadresse og dine interesser (som angitt av deg). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.6.3 Ayvens foretningsmessige formål **4.6.3.a. Ledelsesrapportering** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler personopplysninger for ulike Ayvens-forretningsrelaterte formål for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene, som dataanalyse, revisjoner, utvikling av nye produkter, forbedring, forbedring eller modifisering av våre nettsteder og tjenester, identifisering av brukstrender, bestemmelse av effektiviteten til våre kampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, din e-postadresse, din IP-adresse, kjønn, fødselsdato, bosted, sifre i postnummeret ditt og annen informasjon nevnt i denne erklæringen eller ellers gitt til oss av deg, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.6.3.b. Samsvar med lover og juridiske forpliktelser og beskyttelse av Ayvens eiendeler og interesser** Hva innebærer dette formålet? For å overholde en juridisk forpliktelse eller der vi har en legitim interesse, behandler vi dine personopplysninger som passende eller nødvendig: (a) under gjeldende lov, inkludert lover utenfor ditt bostedsland og inkludert sektorielle anbefalinger (f.eks. motpart due diligence (CDD), hvitvasking av penger, finansiering av terrorisme og andre forbrytelser); (b) for å overholde juridiske prosesser; (c) for å svare på forespørsler fra offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland; (d) for å håndheve våre vilkår og betingelser og andre gjeldende policyer; (e) for å beskytte vår drift; (f) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller tilknyttede selskaper, deg eller andre; og (g) for å tillate oss å forfølge tilgjengelige rettsmidler eller begrense de skader vi kan pådra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, kontaktinformasjon, dato, sted og land for fødsel, i tilfelle av en bedrift, av den ultimate reelle eieren av bedriften; vi kan også behandle navnet, adressen og datoen, stedet og landet for fødsel til personen(e) som representerer bedriften overfor Ayvens; din korrespondanse med Ayvens, din bruk av tjenester og annen informasjon nevnt i denne erklæringen, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. For motpart due diligence (CDD)-formål behandler vi periodisk også etterforskningsdata basert på sanksjoner, håndhevelse, negativ omtale, politisk eksponerte personer og anti-slaveriscreening. For dette formålet brukes en risikobasert tilnærming for å sikre at kun nødvendige personopplysninger samles inn. Vennligst merk, flere (trente) ansatte er involvert i å evaluere screeningresultatene i tilfelle av et "treff" (menneskelig inngrep). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Kun hvis vi er pålagt å gjøre det ved lov eller sektorielle anbefalinger som Ayvens er underlagt, vil dine personopplysninger bli gitt til tilsynsmyndigheter, skattemyndigheter og etterforskningsbyråer. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".

4.7 Data vedrørende leverandører

4.7.1 Leverandørkontrostyring **4.7.1.a. For å gi, administrere og administrere leverandørkontoen** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger for å håndtere den daglige administrasjonen og administrasjonen av leverandørkontoene, som å opprettholde kontrakter, og holde deg informert om alle viktige utviklinger angående tjenestene du leverer og annen informasjon som er relevant for leverandørkontrakten og kontoen. Denne behandlingen er basert på avtalen vi har med deg eller basert på en juridisk forpliktelse. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle forretningskontaktinformasjon og påloggingsinformasjon til våre leverandørnettbaserte kontoer. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.7.1.b. For å kommunisere med deg** Hva innebærer dette formålet? Du kan kontakte oss på forskjellige måter (for eksempel via e-post eller telefon, eller via vårt nettsted). I dette tilfellet bruker vi dine personopplysninger til å svare på din forespørsel/henvendelse. Vi kan også kontakte deg, for eksempel angående den daglige administrasjonen og administrasjonen av din leverandørkonto. Denne behandlingen er basert på avtalen vi har med deg eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, dine forretningskontaktopplysninger, din korrespondanse med Ayvens angående din forespørsel/henvendelse og alle andre personopplysninger du gir oss og/eller som er nødvendig for å svare deg på en passende måte. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.7.1.c. For undersøkelser eller annen (markedsførings)kommunikasjon** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger for å sende deg undersøkelser, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Med ditt samtykke eller der vi har en legitim interesse, kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon, for eksempel for å holde deg oppdatert om arrangementer, nåværende og fremtidige tilbud, muligheter og nåværende og fremtidige produkter og tjenester fra Ayvens. Vi sender deg slike undersøkelser i form av enten en periodisk e-post eller en e-post for å be om din tilbakemelding på vår kommunikasjon og forhold. Vi kan også sende deg postutsendelser (nyhetsbrev/brosjyrer/magasiner). Hvis du ikke lenger ønsker å motta undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon fra oss, vennligst bruk opt-out-alternativene i kommunikasjonen, kontakt den lokale Ayvens-enheten via deres nettskjema for individuelle rettigheter eller bruk kontaktinformasjonen nedenfor. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn og dine forretningskontaktopplysninger. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.7.2 Ayvens lokaler **4.7.2.a. Tilgang til og sikkerhetskontroll av Ayvens lokaler** Hva innebærer dette formålet? Vi kan behandle dine personopplysninger når du besøker oss på våre lokaler for formålet med å sikre passende tilgangskontroller og sikkerhet, for hvilke vi har en legitim interesse (sikkerhet og beskyttelse av våre eiendeler). Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, dine kontaktopplysninger og personen du besøker. Vi kan også behandle video- og/eller lydinformasjon om deg gjennom video-/lydopptaksutstyr, som for eksempel CCTV. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.7.3 Leverandørrapportering **4.7.3.a. Flåterapporteringsverktøy** Hva innebærer dette formålet? Vi tilbyr et dedikert flåterapporteringsverktøy. Leverandørens kontaktpersoner kan logge på disse verktøyene for å se statusen til deres flåte, og bruke andre flåterapporteringsfunksjoner, som dashbordrapportering, trendanalyserapportering, kjørelengde og slutten av leieperioden. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse (og også relatert til levering av tjenester under ytelsen av avtalen vi har med leverandøren). Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi kontaktinformasjon og jobbfunksjon for leverandørens kontaktpersoner og påloggingsdetaljer (f.eks. brukernavn og passord). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.7.4 Ayvens forretningsmessige formål **4.7.4.a. Ledelsesrapportering** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler personopplysninger for ulike Ayvens-forretningsrelaterte formål for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene, som dataanalyse, revisjoner, utvikling av nye produkter, forbedring, forbedring eller modifisering av våre nettsteder og tjenester, identifisering av brukstrender, bestemmelse av effektiviteten til våre kampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, din e-postadresse, din IP-adresse, kjønn, fødselsdato, bosted, sifre i postnummeret ditt og annen informasjon nevnt i denne erklæringen eller ellers gitt til oss av deg, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.7.4.b. Samsvar med lover og juridiske forpliktelser og beskyttelse av Ayvens eiendeler og interesser** Hva innebærer dette formålet? For å overholde en juridisk forpliktelse eller der vi har en legitim interesse, behandler vi dine personopplysninger som passende eller nødvendig: (a) under gjeldende lov, inkludert lover utenfor ditt bostedsland og inkludert sektorielle anbefalinger (f.eks. motpart due diligence (CDD), hvitvasking av penger, finansiering av terrorisme og andre forbrytelser); (b) for å overholde juridiske prosesser; (c) for å svare på forespørsler fra offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland; (d) for å håndheve våre vilkår og betingelser og andre gjeldende policyer; (e) for å beskytte vår drift; (f) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller tilknyttede selskaper, deg eller andre; og (g) for å tillate oss å forfølge tilgjengelige rettsmidler eller begrense de skader vi kan pådra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi ditt navn, kontaktinformasjon, dato, sted og land for fødsel, i tilfelle av en bedrift, av den ultimate reelle eieren av bedriften; vi kan også behandle navnet, adressen og datoen, stedet og landet for fødsel til personen(e) som representerer bedriften overfor Ayvens; din korrespondanse med Ayvens, din bruk av tjenester og annen informasjon nevnt i denne erklæringen, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. For motpart due diligence (CDD)-formål behandler vi periodisk også etterforskningsdata basert på sanksjoner, håndhevelse, negativ omtale, politisk eksponerte personer og anti-slaveriscreening. For dette formålet brukes en risikobasert tilnærming for å sikre at kun nødvendige personopplysninger samles inn. Vennligst merk, flere (trente) ansatte er involvert i å evaluere screeningresultatene i tilfelle av et "treff" (menneskelig inngrep). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Kun hvis vi er pålagt å gjøre det ved lov eller sektorielle anbefalinger som Ayvens er underlagt, vil dine personopplysninger bli gitt til tilsynsmyndigheter, skattemyndigheter og etterforskningsbyråer. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".

4.8. Data vedrørende forretningspartnere

4.8.1 Forretningspartnerkontostyring **4.8.1.a. For å gi, administrere og administrere forretningspartnerkontoen** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger for å håndtere den daglige administrasjonen og administrasjonen av forretningspartnerkontoene, som å opprettholde kontrakter, og holde deg informert om alle viktige utviklinger angående avtalene mellom oss, annen informasjon som er relevant for forretningspartnerkontrakten og kontoen. Denne behandlingen er basert på avtalen vi har med deg eller basert på en juridisk forpliktelse. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle dine forretningskontaktopplysninger. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.8.1.b. For å kommunisere med deg** Hva innebærer dette formålet? Du kan kontakte oss på forskjellige måter (for eksempel via e-post eller telefon). I dette tilfellet bruker vi dine personopplysninger til å svare på din forespørsel/henvendelse. Vi kan også kontakte deg, for eksempel angående den daglige administrasjonen og administrasjonen av din forretningspartnerkonto. Denne behandlingen er basert på avtalen vi har med deg eller med ditt samtykke. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle dine forretningskontaktopplysninger, din korrespondanse med Ayvens angående din forespørsel/henvendelse og alle andre data du gir oss og/eller som er nødvendig for å svare deg på en passende måte. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". **4.8.1.c. For undersøkelser eller annen (markedsførings)kommunikasjon** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler dine personopplysninger for å sende deg undersøkelser, for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene. Med ditt samtykke eller der vi har en legitim interesse, kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon, for eksempel for å holde deg oppdatert om arrangementer, nåværende og fremtidige tilbud, muligheter og nåværende og fremtidige produkter og tjenester fra Ayvens. Vi sender deg slike undersøkelser i form av enten en periodisk e-post eller en e-post for å be om din tilbakemelding på vår kommunikasjon og forhold. Vi kan også sende deg postutsendelser (nyhetsbrev/brosjyrer/magasiner). Hvis du ikke lenger ønsker å motta undersøkelser eller markedsføringskommunikasjon fra oss, vennligst bruk opt-out-alternativene i kommunikasjonen, kontakt den lokale Ayvens-enheten via deres nettskjema for individuelle rettigheter eller bruk kontaktinformasjonen nedenfor. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn og dine forretningskontaktopplysninger. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". 4.8.2 Ayvens lokaler **4.8.2.a. Tilgang til og sikkerhetskontroll av Ayvens lokaler** Hva innebærer dette formålet? Vi kan behandle dine personopplysninger når du besøker oss på våre lokaler for formålet med å sikre passende tilgangskontroller og sikkerhet, for hvilke vi har en legitim interesse (sikkerhet og beskyttelse av våre eiendeler). Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, dine kontaktopplysninger og personen du besøker. Vi kan også behandle video- og/eller lydinformasjon om deg gjennom video-/lydopptaksutstyr, som for eksempel CCTV. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".4.8.3 Forretningspartnerrapportering **4.8.3.a. Flåterapporteringsverktøy** Hva innebærer dette formålet? Vi tilbyr et dedikert flåterapporteringsverktøy. Forretningspartneres kontaktpersoner kan logge på disse verktøyene for å se statusen til deres flåte, og bruke andre flåterapporteringsfunksjoner, som dashbordrapportering, trendanalyserapportering, og slutten av leieperioden. Denne behandlingen er basert på vår legitime interesse (og også relatert til levering av tjenester under ytelsen av avtalen vi har med forretningspartneren). Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi kontaktinformasjon og jobbfunksjon for forretningspartnerens kontaktperson, og påloggingsdetaljer (f.eks. brukernavn og passord). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".8.4.4 Ayvens forretningsmessige formål **4.8.4.a. Ledelsesrapportering** Hva innebærer dette formålet? Vi behandler personopplysninger for ulike Ayvens-forretningsrelaterte formål for hvilke vi har en legitim interesse i å behandle disse dataene, som dataanalyse, revisjoner, utvikling av nye produkter, forbedring, forbedring eller modifisering av våre nettsteder og tjenester, identifisering av brukstrender, bestemmelse av effektiviteten til våre kampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter. For å lette din bruk av våre nettjenester eller applikasjoner, kan vi analysere data vi samler inn når vi bruker våre digitale medier og kombinere det med informasjon samlet inn via informasjonskapsler. For eksempel for å bedre forstå hvilken digital kanal (Google-søk, e-post, sosiale medier) eller enhet (stasjonær, nettbrett eller mobil) du foretrekker, kan vi optimalisere eller begrense vår kommunikasjon og markedsføringsaktiviteter etter kanal og enhet. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet kan vi behandle ditt navn, din e-postadresse, din IP-adresse, kjønn, fødselsdato, bosted, sifre i postnummeret ditt og annen informasjon nevnt i denne erklæringen eller ellers gitt til oss av deg, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. Med hvem deler vi dine personopplysninger? Se avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?". ** 4.8.4.b. Samsvar med lover og juridiske forpliktelser og beskyttelse av Ayvens eiendeler og interesser.** Hva innebærer dette formålet? For å overholde en juridisk forpliktelse eller der vi har en legitim interesse, behandler vi dine personopplysninger som passende eller nødvendig: (a) under gjeldende lov, inkludert lover utenfor ditt bostedsland og inkludert sektorielle anbefalinger (f.eks. motpart due diligence (CDD), hvitvasking av penger, finansiering av terrorisme og andre forbrytelser); (b) for å overholde juridiske prosesser; (c) for å svare på forespørsler fra offentlige og myndighetsorganer, inkludert offentlige og myndighetsorganer utenfor ditt bostedsland; (d) for å håndheve våre vilkår og betingelser og andre gjeldende policyer; (e) for å beskytte vår drift; (f) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eiendom, og/eller tilknyttede selskaper, deg eller andre; og (g) for å tillate oss å forfølge tilgjengelige rettsmidler eller begrense de skader vi kan pådra oss. Hvilke personopplysninger behandler vi for dette formålet? For dette formålet behandler vi navnet, kontaktinformasjon, dato, sted og land for fødsel til den ultimate reelle eieren av motparten som Ayvens ønsker å gjøre forretninger med; vi behandler også navnet, adressen, jobbtittel, signatur og dato, sted og land for fødsel til personen(e) som representerer motparten overfor Ayvens; din korrespondanse med Ayvens, tjenestene du leverer og annen informasjon nevnt i denne erklæringen, hvis dette er nødvendig for ett av formålene nevnt i forrige avsnitt. For motpart due diligence (CDD)-formål behandler vi periodisk også etterforskningsdata basert på sanksjoner, håndhevelse, negativ omtale, politisk eksponerte personer og anti-slaveriscreening. For dette formålet brukes en risikobasert tilnærming for å sikre at kun nødvendige personopplysninger samles inn. Vennligst merk, flere (trente) ansatte er involvert i å evaluere screeningresultatene i tilfelle av et "treff" (menneskelig inngrep). Med hvem deler vi dine personopplysninger? Kun hvis vi er pålagt å gjøre det ved lov eller sektorielle anbefalinger som Ayvens er underlagt, vil dine personopplysninger bli gitt til tilsynsmyndigheter, skattemyndigheter og etterforskningsbyråer. Se også avsnitt 5 "Hvem har tilgang til dine data?".

5. Hvem har tilgang til dine data?

I tillegg til hva som er angitt for hvert formål ovenfor angående hvem som har tilgang til personopplysninger under kontroll av Ayvens, kan vi også dele personopplysninger:

Innenfor Ayvens-gruppen for de formål som er beskrevet i denne personvernerklæringen. For en liste over Ayvens-tilknyttede selskaper og deres lokasjoner, som felles behandler og bruker personopplysninger, se denne nettsiden.

Vi bruker og avslører også dine personopplysninger etter behov eller passende, spesielt når vi har en juridisk forpliktelse eller legitim interesse i å gjøre det:

Vi har en legitim interesse i å avsløre eller overføre dine personopplysninger til en tredjepart i tilfelle av en reorganisering, fusjon, salg, joint venture, tildeling, overføring eller annen disposisjon av hele eller deler av Ayvens virksomhet, eiendeler eller aksjer (inkludert i forbindelse med konkurs eller lignende prosesser). Slike tredjeparter kan inkludere, for eksempel, en overtakende enhet og deres rådgivere.

Vi vil begrense tilgangen til personopplysninger til personell med et forretningsbehov for å vite for de formålene som er beskrevet i denne erklæringen.

6. Hvorfor kan personopplysninger overføres til en tredjepart?

Ayvens er en global tjenesteleverandør som har kunder og lokasjoner over hele verden. Dine personopplysninger kan lagres og/eller behandles i et annet land enn det du bor i. For en liste over Ayvens-tilknyttede selskaper og deres lokasjoner, som felles behandler og bruker personopplysninger, se denne nettsiden.

Noen av landene utenfor EØS anses å gi tilstrekkelig beskyttelsesnivå for dine personopplysninger i henhold til EU-standarder. Du finner en liste over disse "tilstrekkelige landene" her. For overføring av personopplysninger til andre land, har Ayvens satt på plass tilstrekkelige tiltak for å beskytte dine personopplysninger, for eksempel standard kontraktsklausuler. Du kan få en kopi av disse tiltakene ved å kontakte oss ved hjelp av adressen i avsnittet "Hvordan kan du kontakte oss?" nedenfor eller ved å følge denne lenken.

7. Barns personvern

Våre tjenester er ikke rettet mot personer under 18 år.

8. Bruker vi dine data til andre formål?

Vi kan også bruke dine personopplysninger til et annet formål enn det opprinnelige formålet. Dette er underlagt betingelsen at det sekundære formålet er i tråd med det opprinnelige formålet. Følgende faktorer tas blant annet i betraktning: er formålene tydelig relatert; er det sekundære formålet passende og/eller forventet, ble personopplysningene innhentet direkte fra deg eller på en annen måte; hvilken type personopplysninger gjelder det for det sekundære formålet; hva ville være implikasjonene for deg; og hvilke databeskyttelsestiltak som brukes når du bruker dine data for de sekundære formålene.

9. Hvor lenge vil vi beholde dine data?

Personopplysninger om registrerte vil bli oppbevart for den perioden som er nødvendig for å oppfylle formålene beskrevet i denne erklæringen, med mindre en lengre oppbevaringsperiode er påkrevd eller tillatt ved lov.

Kriteriene som brukes for å bestemme de gjeldende oppbevaringsperiodene er: varigheten av et forhold og tilby tjenestene til deg (for eksempel så lenge du bruker eller leaser et Ayvens-kjøretøy); som kreves av en juridisk forpliktelse vi er underlagt; og som er rådgivende i lys av vår juridiske posisjon, som med hensyn til gjeldende foreldelsesfrister, rettssaker eller regulatoriske undersøkelser. Etter den relevante oppbevaringsperioden vil Ayvens enten anonymisere eller slette dine personopplysninger.

10. Hvordan sikrer vi dine data?

Vi søker å bruke hensiktsmessige organisatoriske, tekniske og administrative tiltak for å beskytte personopplysninger innenfor vår organisasjon, i samsvar med gjeldende personvern- og databeskyttelseslover og forskrifter. Dessverre kan ingen datatransmisjon eller lagringssystem garanteres å være 100% sikre. Hvis du har grunn til å tro at din interaksjon med oss ikke lenger er sikker, vennligst gi oss beskjed i henhold til avsnittet "Hvordan kan du kontakte oss?" nedenfor umiddelbart.

11. Endringer i denne erklæringen

11. Endringer i denne erklæringen

Vi forbeholder oss retten til å endre denne erklæringen når som helst for å for eksempel ta hensyn til fremtidige utviklinger av Ayvens eller endringer i bransje- eller juridiske trender. "Sist oppdatert"-notatet øverst i denne erklæringen indikerer når denne erklæringen sist ble revidert.

12. Hvordan kan du kontakte oss?

Hvis du har spørsmål, forespørsler eller klager, vennligst ta kontakt med oss via kontakt siden til den relevante Ayvens-enheten eller kontakt vår databeskyttelseskorrespondent via denne lenken. Fordi e-postkommunikasjon ikke alltid er sikker, vennligst ikke inkluder sensitive personopplysninger i e-postene du sender til oss.

13. Hvordan kan jeg utøve mine rettigheter til personopplysninger?

Vennligst kontakt vår databeskyttelseskorrespondent via denne lenken hvis du har spørsmål eller bekymringer om hvordan Ayvens behandler dine personopplysninger; hvis du ønsker å utøve din rett til å be om tilgang, rette, undertrykke eller slette personopplysninger om deg eller be om at vi slutter å bruke dem (rett til å protestere), trekke tilbake ditt samtykke eller hvis du ønsker å be om en kopi eller portabilitet av dine personopplysninger. Vi vil svare på din forespørsel i samsvar med gjeldende lov.

Vennligst merk at vi kanskje ikke er pålagt å etterkomme (eller fullstendig etterkomme) din forespørsel. Gjeldende lover eller forskrifter kan pålegge betingelser eller begrense visse av slike rettigheter. For eksempel så lenge vi har et forhold til deg, eller der personopplysninger oppbevares i et sikkerhetskopisystem (for formålet med å gjenopprette dataene i tilfelle av datatapshendelse) og datarensingssyklusen kan være forskjellig fra den som gjelder for produksjonssystemet. I slike tilfeller vil vi skrive til deg og forklare hvorfor vi ikke kan etterkomme det for øyeblikket eller, i tilfelle av sikkerhetskopidata, kan forespørselen implementeres på et senere tidspunkt (når sikkerhetskopien er overskrevet).

I din forespørsel, vennligst gjør det klart hvilke personopplysninger du ønsker å få tilgang til eller endret eller slettet, eller på annen måte la oss få vite hvilke begrensninger du ønsker å sette på vår bruk av dine personopplysninger.

For din beskyttelse implementerer vi i prinsippet kun forespørsler med hensyn til informasjonen knyttet til den spesifikke e-postadressen du bruker for å sende oss din forespørsel, og vi kan be om ytterligere informasjon som er nødvendig for å verifisere din identitet før vi implementerer din forespørsel. Vennligst merk at visse personopplysninger kan være unntatt fra slike forespørsler i henhold til gjeldende personvernlover eller andre lover og forskrifter.

Du kan også sende inn en klage til en databeskyttelsesmyndighet for ditt land eller region, eller på stedet for den påståtte uredeligheten. Se her for en lenke til de nasjonale databeskyttelsesmyndighetene i EU og EØS.

© 2024 Ayvens